måndag 24 januari 2011

Kära Gud

Kära Gud!
Hoppas verkligen att det här brevet kommer fram.

Jag skriver till dig i förhoppning att du kanske skulle kunna göra det lite bättre här på jorden, då menar jag inte att du ska sänka priset på sprit och att jag ska få ha sex lite oftare.
Jag menar alla de där människorna som du tydligen ska ha skapat som svälter för att du inte låter det växa så mycket där och att du låter människorna där det växer mycket komma och bestämma över människorna där det inte växer så mycket. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att tro på dig.

Kära Gud och jag upprepar det kära gud, jag är ledsen att störa dig, jag förstår att du har mycket att göra men jag bara undrar om du skulle kunna ändra på en sak. Vi skulle behöva en kraftig minskning av tårar som fälls runt om i världen. Det skulle underlätta om du skulle berättade för människorna att de inte skulle slåss så mycket i ditt namn. Att de skulle vara vänner istället. Att människorna skulle dela på maten och rikedomen. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att tro på dig.
Var det du som skapade alla sjukdomar och oljan?
Skapade du mänskligheten efter att vi skapat dig?
När skapade du djävulen?

Kära Gud jag vet inte om du märkt det men det finns en bok där ditt namn står med ganska många gånger. Du vet det var de galna människorna som skrev den och jag undrar om du är ok med att massvis med galningar som tror på en bok som skrevs för flera hundra år sen och lever efter den. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att tro på dig.

jag har svårt att tro på himmel och helvete.
jag har svårt att tro på att det finns helgon och syndare och djävulen är bara ett hittepå.
pärleporten finns inte och det fanns ingen kille som återuppstod efter att ha blivit korsfest
om det nu var så att du fanns så är du en ständig svikare med alla krig, all svält, alla barn som dör, de som försvinner ner i havet och aldrig hittas och det är samma smärta som finns runt om i hela världen.
jag tror på kärleken, spöken, jämställdheten och socialism men jag kan tyvärr inte tro på dig, jag är ledsen.

fritt översatt från XTC - Dear God

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar